Att skapa en trygg känsla.


Jag är rädd för mörker, konstiga ljud och mest för inbrott. Det är ju jobbigt att vara rädd, inte självvalt alls. Vi hade inbrott en gång för många år sedan. När någon tog sig in i vårt hem. Det enda stället som bara är vårt och där vi skall kunna vila och hämta kraft. Vara trygga.

Ärren finns kvar. Jag känner av och lyssnar in. Bedömer nya ljud snabbt som en vessla. Jag behöver massor av trygghet. Är lite av en orolig själ. Så jag jobbar lite med att skapa det där. På olika sätt.

Under året som gått har jag försökt att sakta bygga upp och tänka långsiktigt med mitt målande. Mitt företag. Små steg. Jag vill att det skall finnas med mig länge. Lång sikt och tryggt. Min familj och mina vänner har hjälpt till att kratta gången. Gjort det lättare att vara modig.

Efter sommaren kommer jag att börja jobba igen. Som anställd. Ekonomiskt tryggt. Mitt mål är att hitta ett sätt att kombinera familj, nytt jobb och konstnärsskapet. Målandet är läkande för mig, och jag behöver det. Alltså blir det höstens stora mål, att hitta det där sättet…

Så, för att slippa vara rädd för att glömma bort målandet, eller att det skall prioriteras ner till botten… så har jag omedvetet sökt efter något. Jag vill veta att målandet får en egen plats, som poängterar att det är viktigt för mig. Något som grundar mig.

Igår bestämde jag mig för att tacka ja till ett erbjudande om att hyra in mig i en studio, tillsammans med två andra kreatörer. Wiiiii!

Egen studio har varit ett mål som jag hade lagt 3-4 år framåt i tiden. Jag har resonerat som att jag inte alls behöver det nu, eftersom jag skall jobba heltid med annat och hur skall jag hinna nyttja och allt det där? 

A well… kanske blir det snårigt att få tiden att räcka till allt ändå. Men det viktigaste i den här kompotten är detta:

Jag kommer att ha en plats, ett showroom med flera möjligheter. I höst när jag plockar hem mina tavlor från olika pop-up fönster och från Musselbaren, då känns det fint att kunna samla ihop dem på ett ställe. Ett fint utrymme där jag kan bjuda in och visa upp. Där vi kan ha vernissage och smyg-tittar på nya serier. Där du om du vill, kan få komma och besöka mig mitt i processen av målande och skapande i stort. 

En plats där jag får plats.
Och finast av allt, det kommer att kännas tryggt.
Jag vet det.