Gig.

Jag hittade en gammal anteckning som jag skrivit på för 4 år sen ungefär, efter att jag ännu en gång drömt om att göra något helt annat än att vara del av en stor corporate business. 

Jag tänkte ofta på det där. Om hur jag ville jobba och samarbeta med andra entreprenörer. Med tanken att det är bättre, och ibland lättare att sälja in ett paket till en kund där fler behov möts på samma gång. Då bestod mitt nätverk till största delen av andra anställa personer som inte var så intresserade av lyssna på mina fladdriga idéer.

På lappen jag skrivit stod kompletterande roller som fotograf, copyrighter, brand/reklam-person, utvecklare, coach… 

Jag hör ju att jag ville jag ha en egen business. Det har jag velat ha länge. Långt innan den där lappen. Allt från att starta upp och driva en handelsträdgård i vårt närområde (jag gjorde en rätt omfattande affärsplan…) till att ha någon form av kreativt hus eller entreprenörshotell ute på vischan, till att leva på att måla och sälja min konst. 

Japp.

Det är nu juni månad och jag har snart kört som egen i tre månader. Jag har inte ångrat en dag och kan inte tänka mig just nu att göra på annat sätt.

Den flexibilitet som det innebär är exakt vad jag suktat efter länge länge. Att lägga upp veckan efter deadlines och leveranser. Att relativt enkelt kunna ändra om i dagens plan och framförallt att ha tid att ta emot en ny förfrågan. 

Igår kom en fråga. Om vi ville följa med på en spontan sportig semester om ett par veckor. Och min första tanke är - har jag råd? Tätt följt av tanken - jag har tid. OCH jag kan ta med mig delar av jobbet på semestern. Jobba ett par timmar i skuggan medan kidsen är på fotbolls-camp. 

Vi åker.

Fast, nu låter jag som att allt är guld och gröna skogar. Så är det naturligtvis inte. Jag samlar också på ’nej tack’ vilket är vanligt förekommande. Väldigt vanligt. Jag får många nej eller där saker rinner ut i sanden. Sånt är entreprenörsskapet. På samma sätt som en del av yrket (eller livsstilen) är att resa sig upp igen och leta efter nya behov och möjligheter.

Jag har till exempel inte helt landat med vissa samarbeten som jag hade trott på och räknat med. Jag har försökt mig på att pitcha lite större aktörer som hotell och företag för att sälja eller hyra ut min konst. Det visar sig vara rätt utmanande. Jag söker också en del projekt via tävlingar och ansökningar - som jag inte fått hittills. Osv. Osv.

Men jag har fått ett tillfälligt utökat uppdrag som jag är väldigt glad för. Jag är i slutskedet av att lansera en hemsida som jag byggt ihop med en kund, och jag bygger vidare på deras sociala medier. Det går bra.

Och idag skall jag äntligen sätta ihop min 2m breda och 1m höga beställningsmålning och se till att få den levererad till sitt nya hem imorgon. Jag är så himla glad och nöjd över att jag lyckas dra hem beställningar och få mina konstkunder nöjda och glada över en specialbeställd tavla som ingen annan har.

Rörelse framåt.