Vad är en plats.

För några år sedan gjorde jag en utställning som hette ’var är min plats’. Som handlade om vad vi någonstans är kallade att göra. Jag började gräva i det här med vad som är ens syfte. Ville ppmuntra till att fundera på huruvida vi har hittat vårt syfte eller inte. Vad man skall göra och var någonstans man skall verka?

Just nu känner jag att min plats är i rörelse. Utan att jag för den sakens skull känner mig orolig över det. Det håller på att dras nya linjer på mitt vita papper. Jag är nyfiken och förväntansfull - en kontrast till oron som vi är många som går omkring med i bröstet. En oro jag också känner men inte kan tillåta mig att svepas iväg med. För att inte bli förlamad.

Istället vill jag släppa lite av det som håller mig på en plats och flyta upp lite ovanpå havsytan. Att symboliskt åka med dit vinden blåser mig. Hitta nya samarbeten, utställningar, popups, gå mer online, bli lite mer limited edition. Jag har idéer som vill ut… skriva artiklar, starta podd, kanske skriva en bok…?

Jag kommer bli mer tydlig med vad jag menar snart. Men jag vill först ge mig själv tiden att sitta ner vid ritbordet en stund. Därmed släpper jag snart tag om min fysiska plats på Stora Holm, där jag har ateljé sedan tre år tillbaka. En rörlighet och en rörelse jag ser fram emot med spänning och nyfikenhet.

För vad är en plats?
Just nu är det där jag lägger min hatt.

Det jag med säkerhet vet är att jag har ateljén till och med sista januari 2023. Och innan dess har jag några workshops kvar att hålla, en julmarknad samt en lite härlig utförsäljning av sånt som inte kommer få plats i min hemma-ateljé. Jag hoppas att du passar på att besöka mig snart!

Allt blir bra <3

Malin ÅrsbogComment