Du kan vara både och.

Dagens mood är yogakläder under vinterjackan. Om jag yogat? Nä inte idag. Inte på en dryg vecka. Kanske har det med övergång mellan sommar och höst att göra. Eller så är det hösten som gör något med mig. Jag skjuter liksom upp allt till sen. Och sen blev det visst kvällen.

Men jag gillar att se mig själv som en som yogar. Utan någon värdering i det. Jag är istället glad över att jag tog mig ut på en promenad och inte fastnade framför datorn. Som jag tenderar göra när det är mycket att tänka på.

Jag har haft samtal med mina akvarellvänner på morgonen. Vi brukar prata om företagande och konst. Efter det hade jag bokat möte med mig själv på en promenad i skogen. Det stod på min lista. Annars hade jag fortfarande suttit här och knapprat på datorn. Jag drog på mig vinterjackan men kom överens (med mig själv) om att det åtminstone fortfarande är korta sockar. Trots vinterjacka. Det blev både och. Dagens promenadmöte skulle mynna ut i en pitch-text till det andra benet i mitt företag. Det som jag inte pratar så mycket om, men som jag nu måste börja marknadsföra om jag skall kunna dra in fler uppdrag.

Jag är dataingenjör och konstnär. Konstnär och dataingenjör. Jag är många saker. Bland annat både noggrann och slarvig. Aktiv och lat. Drivande och långsam. Proffsig och osäker. Sårbar och stark. Modig och rädd. Jag behöver båda delar. Hos mig själv och hos andra. Tänker inte acceptera att bli placerad i det ena eller andra facket.

För allt hänger ihop, som min vän Sofia säger. Vi är olika varandra som människor, men vi har också fler delar inom oss själva. Där vi får lov att vara i olika mood i olika situationer.

Så idag bad jag om hjälp med att sprida min pitch. Det var lite jobbigt, sårbart och jag var rädd för vad andra skall tycka. Men jag gjorde det.

Malin ÅrsbogComment